Ол инклузив по български: Неизяденото днес кюфте - карначе утре!

Уловки дебнат туристите, уж предплатили почивката си
4 юли 2018 13:42,
144
Ол инклузив по български: Неизяденото днес кюфте - карначе утре!
Снимка: Pixabay

"Страхотна почивка - ол инклузив е!" - хвалят се туристи. Да ама не, защото лъсна истината за богатото меню.

Оказва се, че за разнообразието в чиниите има чалъм - кюфтета в ол инклузив комплексите по морето минават през мелачка, а на следващия ден се сервират като карначета на скара например. Това пише "Телеграф", цитирайки източници, буквално от кухнята.

Още по темата

Според тях недоядената чорба, или грах яхния и някакво друго вариво се пасират и се превръщат в крем супа.

Причината е, че практиката в ол инклузив ресторантите е да не се изхвърлят никакви продукти, особено пък вече минали през огъня. "Изобретателността" на готвачи и управители пък бие рекорди всеки сезон.

Уловките за почиващите не спират само с ол инклузива. "Всичко включено", но без 20 лв. за паркинг - гласят оферти.

Повечето хотели на морето разполагат със СПА центрове, парни бани и джакузита, но ако туристите искат да ги ползват, трябва да си плащат отделно от сумата, която вече са дали.

По същия начин е решен и въпросът с паркирането - за автомобил се плаща от 15 до 20 лева на вечер. Иначе екстрите за почиващите са много, но ако си носят допълнително още пари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си мислите че само в България с инклузива се процедира така означава че грешите. Работя на Алпите и нещата не са по различни от тук. Готвач който не е на ясно как се преработва храната няма място в този бизнес.
121
5
 
7
 
! Отговори
marquise преди 5 години
За да се увеличат туристите в страната ни е нужно да се изпълни едно условия - клонирайте мининстър Ангелкова няколко милиона и ще увеличим потока от туристи. А националностите могат да бъдат програмирани.
120
6
 
33
 
! Отговори
73 преди 5 години
Ако някой има проблеми с костите има и промоционални кебапчета и кюфтета в магазин Била по 25ст.рецептата е хубава-мелят кости,кожа,копита и така нататък,ще си осигурите необходимия калций за костите :)
119
5
 
27
 
! Отговори
GHT преди 5 години
В Гърция само един единствен път се почувствах кофти от храна и се оказа, че заведението се държи от българка. Правете си изводите сами.Навсякъде другаде си бях ОК, дори и след ядене в "най-долните" места, според критериите на БГ префърцунките, дето искат всичко да им е ново и лъскаво, а в чинията какво е - няма значение.
118
4
 
28
 
! Отговори
СС преди 5 години
Затова българите масово ходят в Гърция и Турция. :)
117
4
 
12
 
! Отговори
Аз... преди 5 години
А и да беше само това....за отношение няма да коментирам, за дране буквално също, шезлонги, чадъри и т.н., в чужбина тия неща не се плащат, като си т.нар. all всичко ти е вкючено или в най лошия случай си поръчваш та дори и едно кафе и ги ползваш тия неща
116
4
 
15
 
! Отговори
Аз... преди 5 години
Това не е от днес или вчера случващото се по нашето мило и родно черноморие, това си е открай време да го правят по тоя начин, затова и не ходим със семейството ми от повече от 10 години тука на море
115
6
 
1
 
! Отговори
йори преди 5 години
вкусни кюфтета
114
4
 
40
 
! Отговори
Драскача преди 5 години
Този Иво ако е бил в ГЪРЦИЯ Е БИЛО ХАЛЮЦИНАЦИЯ. ДА ОБЯСНЯ 20 Г СЪМ ГОТВАЧ В ГЪРЦИЯ. ВСЕКИ ДЕН ИДВАТ КАИЦИ(МАЛКИ РИБАРСКИ КОРАБЧЕТА)КОИТО ПО ЗАЯВКА НОСЯТ РИБА СУТРИН РАНО ЗАЩОТО НОЩА СА В МОРЕТО.. ПРЕДЛАГА СЕ НА КЛИЕНТИТЕ В ХЛАДИЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТА ПЪЛНИ С ЛЕД А РИБАТА ПОЧТИ ЖИВА. КАТО ПОСОЧАТ КОЯ ИСКАТ Я ПРИГОТВЯМЕ И НЯМА НИШО ОБЩО С *** В Б.Г.. ГЪРЦИТЕ СЕ СЛЕДЯТ НЯКОЙ ДА НЕ НАПРАВИ ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ В Б. Г. АКО ХВАНАТ НЯКОЙ ЖАЛНА МУ МАЙКА.ТЕ САМИ СЕ КОНТРОЛИРАТ ЕДИН ДРУГ, ТОВА Е УСПЕХА ИМ
113
5
 
22
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Ауууу откритието на века... Жалка държава... И НАРОД... ако има такова нещо на тази територия
112
6
 
21
 
! Отговори
До 116 преди 5 години
Иво Ивоо...ходи си на слънчака или на Равда като повече ти харесват от Гърция.Ние...които нищо не разбираме от цени...от хубава и качесъвена храна...от обслужване....от спокойствие....ние ще си ходим в Гърция/Италия/Франция.
111
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е вярно. За западняците, американците да почиват в Гърция или Турция е мечта. Това са много съблазни техни дестинации. Луди са за тях.
110
3
 
9
 
! Отговори
йори преди 5 години
По лесно е кюфтета!Месиш и фъргаш на скарата!Еж и пълней!
109
15
 
19
 
! Отговори
Ivo преди 5 години
Каква Гърция, какви пет евро. Тази година цените там са с 20% по-високи от миналата година. Само клишет от преди 5 години. Нито хотелите им хотели, нито храната им е по-хубава от нашата. Нищо не поддържат, лежат само на стари лаври. Мързи ги да гледат горките. Ако не са нашите гастарцайтери да са заминали отдавна. Те не случайно фалираха първи от ЕС. Но иначе много лесно всички храните БГ и всичко българско. Така ви е по-лесно и удобно явно. Всички трябва да престанем да се оплакваме....
108
5
 
22
 
! Отговори
! преди 5 години
В Гърция - 80 евро на вечер и е включен паркинга. На първа линия, страхотна храна и природа (не бетон). Вие избирате къде да ходите на почивка.
107
4
 
23
 
! Отговори
Кума Лиса преди 5 години
,,Скъпи,, хотелиери, вие повече няма да видите нито лев от мен!
106
3
 
8
 
! Отговори
chovek преди 5 години
Ami tova e super...hranata se izrashodva Po nqkakav nachin I ne se izhvarlq. Po - dobre ot tova bi bilo edinstveno aka se dava Na personala.
105
2
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Да вметна само - има разлика дали си бг или чижденец. Познайте в чия полза е...
104
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да добавя - в тези кръчми, калмарът се сервира цял!!!
103
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До смешника преди мен: Личи си, че си бил ва Гърция за събота и неделя. Ако въобще си се разделил със салама "Камчия" от багажника на вехтата се кола, то си бил в някое супер изпаднало капанче за прошляци. По кръчмите в Гърция - а съм обиколил над 60, никога не съм имал проблем със сухо, гадно или дърто месо. А морските дарове са превъзходни. Но цените са други.